Het programma Voeding Tegen Kanker is een speciaal ontwikkeld programma** met elke dag een persoonlijke TIP en een gevarieerd menu, waardoor je leert hoe je het immuunsysteem versterkt en:

omgaat met voeding bij kanker,
suikerarme recepten bereidt,
je gewoon uit eten kunt gaan,
welke voeding goed voor je is.

Interview met Wim van der Meer over Voeding tegen Kanker

** Bewezen ketogene voedingsmethode. En elke week ontvang je een handig boodschappenlijstje.

Gun jij jezelf (minimaal) 3 maanden om nieuwe gewoontes aan te leren?

Meer weten? Referenties

Lezingen over het programma

Of iemand anders
informeren?

Supplementen en kanker

Vitamine D3 werkt samen met Magnesium, Calcium en vitamine K2

Studies tonen aan, dat dagelijkse dosis Vitamine D van 1100 tot 4000 i.e. per dag genoeg zou zijn voor een bloedconcentratie van 20 ng/ml. Door fouten in de berekeningen die ooit gemaakt zijn en die niet erkend worden door overheid en voorlichtings instanties, is er een foutfactor 10 in de berekening geconstateerd.

Dit houdt in, dat een juiste hoeveelheid van vitamine D in het bloed 40 tot 60 ng/ml zou moeten zijn om therapeutisch te werken bij kanker.

Dat houdt in, dat de inname zelfs tot 9000 mg opgevoerd zou mogen worden.

Hierbij valt dan wel op te merken, dat Vitamine D een samenwerking moet hebben met Vitamine K2, magnesium en calcium. Deze 4 werken in de hoge dosis van Vitamine D3 goed samen en maken dat er van alle 4 de elementen geen enkele schadelijk wordt bij therapeutisch gebruik. 

Een in 2011 gedane studie door vitamine D expert Dr. Cedrik Garland en Heaney vonden dat 40 ng/ml met 9600 i.e. per dag bij 97,5 % gehaald kon worden. Ook concludeerden ze dat zelfs dosis tot 40.000 i.e. vrijwel zeker niet toxisch zou zijn.

Vitamine D helpt ook het resultaat bij het overleven door kankerpatiënten. Een in 2009 gedane studie toonde aan, dat de kankervrije overlevingstijd gedurende vier jaar lang te volgen  77% langer was bij patiënten die calcium en vitamine D supplementen ontvingen. Dit ten opzichte van de placebo groep.

Zij constateerden ook, dat een er minimaal bloedniveau zou moeten zijn van 40 tot 60 ng/ml.

Borst en prostaat kanker zijn de twee voorbeelden waar een laag vitamine D gehalte juist je vatbaarder maakt voor een meer agressieve vorm van de ziekte. Recente studie vond ook dat een lage vitamine D status in verband kon worden gebracht met ernstige zenuwschade bij kankerpatiënten.

De samenwerking van Vitamine D, Calcium, Magnesium en Vitamine K2.

Onderzoeken tonen aan, dat een zeer hoge dosis van vitamine D mogelijk een grote hoeveelheid Calcium opname veroorzaakt, die uit de botten en cellen wordt gehaald en dat daardoor calcium kan worden opgeslagen in je hart en nieren. Het is inderdaad belangrijk, dat het niet alleen belangrijk is om de status van vitamine D en Calcium te optimaliseren, maar ook Magnesium en vitamine K2 toe te voegen.

Door gebrek aan balans tussen die vier nutriënten wordt Calcium suppletie in verband gebracht met verhoogde kans op hartaanvallen en beroertes en waarom sommige dit in verband brengen met symptomen van vitamine D toxiciteit.

Het is niet het probleem van teveel vitamine D, het is eerder een tekort aan vitamine K2. Een deel van deze bijwerking wordt verklaard dat vitamine K2  de Calcium op zijn goede plaats houdt. Als er een tekort aan Vitamine K2 is, dan kan toegevoegde Calcium meer problemen veroorzaken dan dat het oplost door op de verkeerde plaatsen terecht te komen. Terwijl zeer hoge dosis van Vitamine D zonder voldoende K2 tot onvoldoende opname van Calcium veroorzaken.

De optimale verhouding van Vitamine D en K2 zou minimaal bij iedere 1000 i.e. vitamine D, 100 microgram K2  zou moeten zijn.

Het aanhouden van een goede verhouding Calcium-Magnesium status is ook belangrijk. Magnesium helpt om de Calcium in de cellen te houden zodat deze beter kunnen functioneren.

Magnesium en K2 helpen elkaar ook, doordat magnesium de bloeddruk helpt verlagen, wat een belangrijk onderdeel is van hartziektes.

Dus samengevat, iedere keer dat een van de supplementen Magnesium, Vitamine D3, vitamine K2 of Calcium, je ze alle vier moet nemen omdat ze een sterke synergie (samenwerking) met elkaar hebben.

 

Interview met Wim van der Meer, Over Voeding tegen Kanker

met Patricia Mensink

Andere gerelateerde artikelen:

Budwig papje

Budwig Protocol Het Budwig protocol is ontwikkeld door Johanna Budwig, een zeer vooraanstaande wetenschapper in haar tijd in het onderzoek van...

Lees meer