Programma overzicht

BASISPLUSprogramma, 6 maanden lang een gevarieerd weekmenu en eetadvies

 275,00

6 maanden lang elke week een weekmenu met adviezen die je meer inzicht geven in hoe je het best kunt eten als je kanker hebt. Daarbij wordt onder meer rekening gehouden met seizoensgebonden producten. Elke week ontvang je een handige boodschappenlijst en elke dag krijg je een TIP van Wim van der Meer.

Die TIPS helpen je door het programma heen en geven je adviezen om voeding goed voor je te laten werken om je immuunsysteem te optimaliseren. Ook geven ze dagelijks inzicht in mogelijkheden die je kunt gebruiken om beter om te gaan met de ziekte.

  • Na aanmelding kun je (binnen 5 weken) zelf beslissen wanneer je wenst te starten. Ook kun je tijdens deze 3 maanden 1 x een pauze inlassen.
  • Ook ontvang je GRATIS het boek ‘Laat je niet opvreten door kanker’ (winkelwaarde € 22,95) en enkele producten die je nodig hebt tijdens dit programma. Vergeet dus niet om jouw adres te vermelden bij aanmelding. Nadat wij de betaling hebben ontvangen, krijg je de inlogcodes en kun je deelnemen aan het programma.
Bekijk onze checklist onderaan,
voordat je aan het programma begint.
Categorie:

Belangrijk om te weten

Voordat je dit programma gaat volgen, adviseren wij je onderstaande vragen door te nemen en voor jezelf te beantwoorden.
Bij 'Meer informatie' lees je waarom wij dit vragen.
NB: Als je een van de eerste 3 onderstaande vragen met JA beantwoord, print dan de pdf (die je onder 'meer info' vindt) en geef het aan je arts ter informatie.
1

Heb je diabetes 1 of 2 ?

JA NEE
Meer informatie:
Kanker heeft als eigenschap, dat kankercellen suiker gebruiken als brandstof. Suiker komt van koolhydraten. Om kanker uit te hongeren wordt er daardoor zo weinig mogelijk koolhydraten gegeten. Als je diabetes hebt, dan zijn voor jou koolhydraten zeer belangrijk vanwege het spuiten en toevoegen van insuline.  Door het minimaliseren van koolhydraten in de voeding moet je dus zeer goed opletten op de hoeveelheid insuline die je moet toedienen. Ons advies hierover is dat je eerst met jouw arts over dit onderwerp praat en dat die uitlegt wat er gaat gebeuren en hoe je de insuline moet gaan toedienen. Heb je diabetes 2 dan kan die vorm van diabetes gedurende het programma minder worden. Ook daar heb je begeleiding nodig van jouw arts. pdf-downloadKlik hier voor het PDF formulier voor uw huisarts

2

Gebruik je statines of bloedverdunners. Of meerdere medicijnen?

JA NEE
Meer informatie:

Wij raden je aan om samen met jouw arts te praten over het programma wat je wilt gaan volgen.
Omdat je anders gaat eten en omdat vooral het lage aantal koolhydraten invloed heeft op jouw lichaam. Want jouw lichaam gaat wegens het tekort aan glucose brandstof over op vet als brandstof voor de cellen.
Kankercellen kunnen deze manier van energieopwekking niet aan en kunnen gaan afsterven. Jouw arts kent deze manier en kan je hierover adviseren.

pdf-downloadDownload de PDF die je aan de arts kunt overhandigen ter informatie.

Gebruik je meerdere medicijnen?

Meestal zijn geneesmiddelen door een arts aangeraden en voorgeschreven. Doordat jouw voedingspatroon in het programma mogelijk drastisch anders wordt, kunnen geneesmiddelen anders gaan reageren.
Wij raden je aan om hierover met jouw arts te gaan praten voordat je met het programma start.
Het programma is er op gericht, dat er weinig glucose wordt gebruikt in de voeding en dat er veel groenten gegeten gaan worden, die het lichaam helpen te ontzuren. Jouw stofwisseling kan hierdoor anders worden en dus ook de uitwerking van de medicijnen. 

pdf-downloadKlik hier voor het PDF formulier voor uw huisarts ter informatie.

 3

Ben je geopereerd aan je darmen, of gal,
of is er kanker in je lever geconstateerd?

JA NEE
Meer informatie:

Daar deze ingrepen behoorlijk invloed hebben op de werking en vertering van je voeding is het belangrijk, dat je met je arts hierover spreekt en dat die je gaat begeleiden.

Klik hier voor het PDF formulier voor uw huisarts 

pdf-download ja 4Indien JA bij vraag 1, 2 of 3

Heb je -indien nodig- de dokter geraadpleegd?

JA NEE Ik wil het programma op eigen initiatief volgen NVT
Indien je de vragen 1 t/m 3 met JA beantwoordt, dan kun je eigenlijk niet verder met het programma. Je zult eerst jouw arts moeten raadplegen. Indien jouw arts heeft gegarandeerd dat hij je zal begeleiden, dan kun je deelnemen aan het programma. Het staat je ook vrij om het programma op eigen initiatief te gaan volgen. Bijvoorbeeld omdat je vindt dat je voldoende kennis in huis hebt. Bij het aanmelden wordt gevraagd of je dit wil aangeven.