Laat Voeding je Medicijn zijn

Het programma 'Voeding Tegen Kanker' wordt aanbevolen door Brigitte van Hengel.


Veel kankerpatiënten sterven volgens de WHO aan ondervoeding en niet aan hun ziekte. Daarom moet je meer aandacht geven aan het optimaliseren van je voedingspatroon als onderdeel van de eigenlijke behandeling van kanker.

Het programma op deze site is online te volgen.
Klik op deze link! 

Meer over Brigitte van Hengel
Brigitte is al jaren eigenaar van diverse winkels, waar ze het biologische op een hoog peil heeft staan. Ze verkoopt vele boeken, die over voeding en gezondheid gaan.

Zelf is ze ervaringsdeskundige van het programma voeding tegen kanker.
Voeding is haar passie en door haar enthousiasme zal je veel horen over de mogelijkheden die er zijn als je de juiste voeding gaat eten als je kanker hebt, waarbij de voeding het immuunsysteem gaat helpen zelf kanker op te ruimen.
Met voeding valt heel veel gezondheidswaarde te winnen.

Daarom is het voedingsprogramma tegen kanker een waardevolle aanvulling

Brigitte van Hengel
Tel 06 411 940 54
www.eerlijkheerlijkbiologisch.nl


Als je de diagnose kanker hebt gekregen staat de wereld op z'n kop. Niet alleen die van jou, maar ook van je hele gezin. Er ontstaat een enorme druk om de bekende weg van de reguliere behandelingen te gaan volgen. En ook vanuit je eigen omgeving komt die druk, want: je moet immers snel zijn? Je kunt al heel snel een aantal makkelijke stappen ondernemen, zoals je voeding aanpakken. Het voedingsprogramma leert je hoe je dat het beste kunt doen. Is dat moeilijk? Nee, maar je moet wel je gewoontes omgooien en aanpassen aan andere denkbeelden over jezelf en over voeding. Zit je al in de reguliere behandeling, dan is die aanpassing ook zinvol. Ben je uitbehandeld volgens de oncoloog en geeft hij een tijdstraatje? Neem dat niet aan en zeg tegen jezelf: Het kan uw tijdstraatje wel zijn, maar ik bepaal zelf wel hoe lang mijn tijdstraatje is. Met het voedingsprogramma 'Voeding Tegen Kanker' kunnen we je hiermee helpen. We geven ook lezingen over dit onderwerp en bespreken ook het boek "Laat je niet opvreten door kanker". Kijk voor de lezingen op www.HetBetereEten.nl/lezing.

Wat mag je van het programma verwachten?

Het programma 'Voeding Tegen Kanker' is een speciaal ontwikkeld programma dat gebaseerd is op het zo gezond mogelijk maken van je immuunsysteem. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om zelf de kanker op te ruimen. Het optimaliseren gaat door aanpassingen van voeding, leefomstandigheden en lifestyle. Hiermee gaan we de oorsprong van de kanker aanpakken. Afhankelijk van het soort programma krijg je minimaal 3 maanden een gevarieerd weekmenu aangeboden -met een handig boodschappenlijstje- en elke dag ontvang je een persoonlijke TIP. Hierdoor leer je niet alleen hoe je omgaat met voeding bij kanker, maar ook hoe je suikerarme recepten bereidt; je gewoon uit eten kunt gaan; en welke voeding goed voor je is. Gun jij jezelf (minimaal) 3 maanden om nieuwe gewoontes aan te leren?

Kan iedereen deelnemen aan dit programma?

Het programma 'Voeding Tegen Kanker' is bedoeld voor mensen met kanker en voor mensen die kanker patiënten begeleiden.
Maar heb je diabetes 1 of 2?
Of gebruik je statines of bloedverdunners, of meerdere medicijnen?
Ben je geopereerd aan je darmen, gal, of is kanker in je lever geconstateerd?

Dan zul je eerst jouw arts moeten raadplegen. Indien deze arts heeft gegarandeerd dat hij je zal begeleiden, dan kun je deelnemen aan het programma.

Daar artsen geen opleiding hebben gekregen in voedingsleer, zullen ze daar geen advies in kunnen geven. Ze zijn in dit geval het vangnet om je gezondheid in de gaten te houden en eventueel de medicatie aan te passen.


Ja, ik wil dit programma graag gaan gebruiken!

Wanneer zou je dit programma kunnen volgen?

Veel kankerpatiënten sterven volgens de WHO aan ondervoeding en niet aan hun ziekte.
Daarom moet je meer aandacht geven aan het optimaliseren van je voedingspatroon als onderdeel van de eigenlijke behandeling van kanker. Reguliere behandeling en het voedingsprogramma gaan dan ook goed samen omdat je met dit programma je immuunsysteem versterkt en herstelt na een chemo.

In de volgende gevallen kan dit voedingsprogramma tegen kanker uitkomst bieden:

 • Je hebt al vele reguliere behandelingen ondergaan.
 • Je bent ziek en overweegt de reguliere behandelingen te stoppen.
 • Je bent uitbehandeld.
 • De reguliere behandelingen hebben niet het gewenste resultaat gehad en je wordt naar huis gestuurd of je krijgt nog een palliatieve behandeling.
 • Je wilt helemaal geen reguliere behandeling of alleen bestraling of chirurgie.
 • Je bent op zoek naar verandering in voeding en lifestyle die een grote bijdrage aan je herstel op natuurlijke wijze kan leveren. 
 • Je hebt de zorg voor iemand met kanker.
 • Je hebt zelf een eigen reden om dit programma te omarmen.

 


Waarop is het programma 'Voeding Tegen Kanker' gebaseerd?

Het voedingsprogramma is gebaseerd op de volgende principes:

 • Kankercellen ontstaan in een zuur milieu op cel niveau.
 • Het programma helpt je lichaam te ontzuren.
 • Het programma helpt je bij het minimaliseren van de koolhydraten (suiker) inname.
 • Door te eten met weinig koolhydraten en ook binnen een bepaald tijdsframe honger je de kankercellen uit omdat die afhankelijk zijn van suiker als verbranding.
 • Als er niet voldoende koolhydraten voor de gezonde cellen aanwezig zijn gaat het lichaam over tot vet als primaire voeding.
 • Dit vet wordt eerst door de lever omgezet in ketonen, die daarna als een zeer schone brandstof in het hele lichaam in alle cellen gebruikt kan worden, dus ook in de hersenen en zenuwcellen.
 • Kankercellen kunnen deze brandstof niet gebruiken.
 • Er wordt ook gewerkt aan het verwerken van trauma's dmv dagelijkse TIPs

Als ik start met het programma, wat mag ik dan verwachten?

Elke dag drie smakelijke gerechten die je helpen je immuunsysteem te verbeteren
Bij aanvang ontvang je:
 • Het boek “Laat je niet opvreten door kanker??.
 • PH stripjes.**
 • De codes voor jouw persoonlijke inloggedeelte op de site www.voedingtegenkanker.nl.
Het is een online programma; je kunt dus overal ter wereld inloggen en meedoen:
 • In het inloggedeelte kun je (tot 6 weken na aanmelding) zelf bepalen wanneer je precies wilt starten
 • Je ontvangt op de vrijdag voorafgaand van je startweek een e-mail berichtje.
 • Het programma start met een reinigingskuur van 1 week. **
Daarna ontvang je:
 • elke vrijdagmorgen een mailtje dat er een nieuw weekmenu voor je klaarstaat
 • met een handig bijbehorend boodschappenlijstje.
 • Het weekmenu, met elke dag drie smakelijke recepten voor het ontbijt, lunch en diner
 • Iedere dag een 'Tip van Wim' waardoor je meer leert over 'Voeding Tegen Kanker' of die je helpen om de moed erin te houden.
  ** In jouw persoonlijke inloggedeelte vind je een uitgebreide uitleg over hoe je dit moet gebruiken of toepassen!
 
Ja, ik wil dit programma graag gaan gebruiken!

Door wie wordt dit programma aangeboden?

Wim van der Meer, auteur van het boek 'Laat je niet opvreten door kanker'
Boek Voeding tegen kankerHet programma 'Voeding Tegen Kanker' word je aangeboden door Wim van der Meer, schrijver van de boeken "Laat je niet opvreten door kanker" en "Voeding tegen kanker". "Al een hele tijd geleden stelde ik mezelf de vraag hoe ik mensen met kanker een reikende hand kan bieden. Mensen, zoals jij, helpen die zelf graag een bijdrage willen leveren aan een gezond immuunsysteem. Inmiddels hebben duizenden mensen op www.HetBetereEten.nl een gratis eetadvies gedownload met veel informatie over voeding en leefomstandigheden tijdens kanker. Dit eetadvies is de basis geweest voor het boek "Laat je niet opvreten door Kanker" en voor dit voedingsprogramma tegen kanker. Het programma is inmiddels uitgetest met onder meer een groep mensen die zelf kanker hebben. Er zijn recepten gemaakt, geproefd en beoordeeld. Informatie is uitgewisseld, beleving en ervaringen zijn gedeeld. " Wim is auteur, elektro-acupuncturist, gewichtsconsulent, orthomoleculair detoxconsulent, orthomoleculair voedingsadviseur. Er is geen praktijk.

De Programma's: BASIS, PLUS en BASIS-PLUS

€ 189,- BASISprogramma

Voor €189,- ontvang je 3 maanden lang elke week een weekmenu met adviezen die je meer inzicht geven in hoe je het beste kunt eten als je kanker hebt. Daarbij wordt onder meer rekening gehouden met seizoensgebonden producten. Elke week ontvang je een handige boodschappenlijst en elke dag krijg je een persoonlijke tip van Wim van der Meer.

 

 

€ 55,- PLUSprogramma

Alleen mogelijk als je het BASISprogramma hebt gevolgd. 
Je kunt deze extra 3 maanden aanschaffen als je door wilt gaan met de manier van eten. Kanker is niet zomaar verdwenen, dus doorgaan is zeker aan te raden. Na afloop heb je dus 6 maanden lang geleerd hoe je het beste kunt eten tijdens kanker en heb je enorm veel geleerd door de Tips die je iedere dag krijgt. 
Elke week ontvang je een handige boodschappenlijst en elke dag krijg je een persoonlijke tip van Wim van der Meer. Ook wordt er nu in de Tips meer de diepte ingegaan. Tijdens het volgen van dit Plus gedeelte kunt u nog steeds de Tips van de eerste 3 maanden lezen en steeds weer opnieuw bestuderen. 

 

€ 229,- TOTAALprogramma (basis en plus)

6 maanden lang elke week een weekmenu met adviezen die je meer inzicht geven in hoe je het beste kunt eten als je kanker hebt. Daarbij wordt onder meer rekening gehouden met seizoensgebonden producten. Elke week ontvang je een handige boodschappenlijst en elke dag krijg je een persoonlijke tip van Wim van der Meer. 

De periode bestaat uit 2 x 3 maanden, die elk beginnen met een schoonmaakweek om je darmen te helpen aan de nieuwe eetgewoontes te wennen. 

In zowel de eerste 3 maanden als in de tweede 3 maanden kan je 1 x een pauze inlassen.

 • Na aanmelding kun je (binnen 5 weken) zelf beslissen wanneer je wenst te starten. Ook kun je tijdens deze 3 maanden 1 x een pauze inlassen.

Meld je aan
Voor het programma 'Voeding Tegen Kanker'

Programma Voeding Tegen Kanker

Vanaf 189,- euro.

Het Voeding Tegen Kanker Programma

Minimaal 3 maanden lang iedere week een smakelijk -maar vooral gezond- weekmenu én een boodschappenlijstje in je mailbox. Tevens vele handige tips.

Versterk je immuunsysteem met dit programma.


JA, Ik wil dit programma graag gaan gebruiken =>
aanbevolen!

Filmpje


Reactie van Deelnemers

Ik zou nog twee maanden te leven hebben

Ik ben 87 jaar en in juli 2019 kreeg ik te horen dat ik longkanker had en mogelijk nog 2 maanden te leven had. De longkanker was uitgezaaid en ik kon alleen nog palliatief geholpen worden.
Ik kon deze conclusie niet accepteren en ging voor genezing. Ik kwam het boek "laat je niet opvreten door kanker" tegen van Wim en na het lezen besloot ik  het voedingsprogramma tegen kanker te gaan volgen. Wim heeft mij hierbij veel geholpen. 
Tot mijn verbazing ging mijn conditie snel vooruit. Ik heb nu een afspraak gemaakt voor de oudejaarsavondviering van eind 2020 bij vrienden. Bij controle op half februari bleek er geen kanker meer zichtbaar aanwezig en ik voelde mij beter als ik ooit gevoeld heb. Ik loop weer afstanden wat ik al lang niet meer kon. Ik ga weer naar vergaderingen, schrijf weer brieven en ben zeer actief met mijn oude beroep van kinderpsycholoog. Inmiddels zijn we dus bijna 8 maanden verder en ik heb steeds het voedingsprogramma tegen kanker streng gevolgd en veel hiervan geleerd. Ik hou de manier van eten streng aan. Wim dan je wel voor je hulp.

Hetty

Er is meer dan alleen reguliere hulp. Ik ben blij dat ik het voedingsprogramma tegen kanker ben tegengekomen

In het begin had ik er moeite mee om van alles te bakken/koken vanwege de naweeën van de chemo en de herceptin. Hierdoor was ik zo gesloopt dat ik bijna niets meer kon. Dus heb ik me gefocust op de eenvoudige recepten zoals de smoothies, fruit met yoghurt en wat salade. Na 2 weken zag ik al resultaat, ik kreeg meer energie! En na een maand kon ik veel van de recepten maken. Ook moest ik wennen aan de “zoete” warme recepten, die nam ik dan ook wat minder vaak. Gelukkig kun je ook makkelijk switchen van recept omdat overal de koolhydraten erbij staan, dus weet je wat je binnenkrijgt op een dag. De apart vermelde kh lijst en zuur/base lijst is dan ook weer handig om zelf je gerechten samen te stellen. De tips vind ik heel nuttig. Het daagt je ook uit om zelf te onderzoeken wat er bij je past en er is genoeg te vinden via internet, maar dit geeft je een duwtje in de juiste richting. Het fijne aan dit programma vind ik toch wel dat alles duidelijk wordt uitgelegd en als je het niet snapt en je stelt je vraag krijg je snel antwoord.
Elly

Het programma is duidelijk, goed te volgen en prima vol te houden

De recepten zijn verrassend, gevarieerd en lekker. Het bereiden van de maaltijden is duidelijk beschreven en niet moeilijk. Ik heb nooit een hongergevoel, ik voel me er fit, energiek en goed bij. Het voedingsprogramma is voor mij nog steeds goed in de praktijk te brengen. Ook je ‘tips van de dag’ zijn vaak waardevol, als ze aansluiten bij mijn situatie. Wel ben ik wat makkelijker de maaltijden gaan verwisselen, nu ik weet hoe het werkt. Hartelijk bedankt voor je programma, ik blijf het volhouden.
Frans

Meld je aan
Voor het programma 'Voeding Tegen Kanker'

Programma Voeding Tegen Kanker

Vanaf 189,- euro.

Het Voeding Tegen Kanker Programma

Minimaal 3 maanden lang iedere week een smakelijk -maar vooral gezond- weekmenu én een boodschappenlijstje in je mailbox. Tevens vele handige tips.

Versterk je immuunsysteem met dit programma.


JA, Ik wil dit programma graag gaan gebruiken =>
aanbevolen!

Nog even samenvattend:

 • Het is een online programma; je kunt dus overal ter wereld inloggen en meedoen.
 • Je krijgt iedere week een mail dat er een nieuw weekmenu voor je klaar staat mét een handig boodschappenlijstje! 
 • In dit weekendmenu vind je iedere dag drie smakelijke recepten voor het ontbijt, lunch en het diner.
 • Het programma wordt aangeboden door Wim van der Meer, schrijver van het boek "Laat je niet opvreten door kanker"
 • Iedere dag ontvang je een 'Tip van Wim' waardoor je meer leert over 'Voeding Tegen Kanker' of die je helpen om de moed erin te houden.
 • Zijn er problemen? Dan kun je je vragen stellen aan Wim van der Meer
 • Wil je nog meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Wim van der Meer


DISCLAIMER: Het programma is geen garantie voor herstel, maar het is gericht op het optimaliseren van je immuunsysteem, waardoor het systeem je helpt naar een gezond(er) lichaam.