Programma overzicht

Plusprogramma. Het BASISprogramma dient eerst doorlopen te worden.

 229,00

Alleen mogelijk als je het BASISprogramma hebt gevolgd. Je ontvangt na afloop van dit BASISprogramma een coupon waarmee je € 164,- korting krijgt. Je betaalt dan

€ 65,- !

NB: Als je dit BASISprogramma niet hebt gevolgd, wordt het programma automatisch omgezet naar het BASIS-programma.

Beschrijving

Je kunt deze extra 3 maanden aanschaffen als je door wilt gaan met de manier van eten. Kanker is niet zomaar verdwenen, dus doorgaan is zeker aan te raden. Na afloop heb je dus 6 maanden lang geleerd hoe je het beste kunt eten tijdens kanker en heb je enorm veel geleerd door de TIPS die je iedere dag krijgt via het programma.

Elke week ontvang je een handige boodschappenlijst en elke dag krijg je een uitgebreide TIP van Wim van der Meer. Ook wordt er nu in de TIPS meer de diepte ingegaan.
Tijdens het volgen van dit Plus gedeelte kan je nog steeds de TIPS van de eerste 3 maanden lezen en steeds weer opnieuw bestuderen.

Belangrijk om te weten

Voordat je dit programma gaat volgen, adviseren wij je onderstaande vragen door te nemen en voor jezelf te beantwoorden.
Bij 'Meer informatie' lees je waarom wij dit vragen.
NB: Als je een van de eerste 3 onderstaande vragen met JA beantwoord, print dan de pdf (die je onder 'meer info' vindt) en geef het aan je arts ter informatie.
1

Heb je diabetes 1 of 2 ?

JA (meer info)

Kanker heeft als eigenschap, dat kankercellen suiker gebruiken als brandstof. Suiker komt van koolhydraten.
Om kanker uit te hongeren wordt er daardoor zo weinig mogelijk koolhydraten gegeten. Als je diabetes hebt, dan zijn voor jou koolhydraten zeer belangrijk vanwege het spuiten en toevoegen van insuline.  Door het minimaliseren van koolhydraten in de voeding moet je dus zeer goed opletten op de hoeveelheid insuline die je moet toedienen.
Ons advies hierover is dat je eerst met jouw arts over dit onderwerp praat en dat die uitlegt wat er gaat gebeuren en hoe je de insuline moet gaan toedienen.
Heb je diabetes 2 dan kan die vorm van diabetes gedurende het programma minder worden. Ook daar heb je begeleiding nodig van jouw arts.

pdf-downloadKlik hier voor het PDF formulier voor uw huisarts2

Gebruik je statines of bloedverdunners. Of meerdere medicijnen?

JA (meer info)

Wij raden je aan om samen met jouw arts te praten over het programma wat je wilt gaan volgen.
Omdat je anders gaat eten en omdat vooral het lage aantal koolhydraten invloed heeft op jouw lichaam. Want jouw lichaam gaat wegens het tekort aan glucose brandstof over op vet als brandstof voor de cellen.
Kankercellen kunnen deze manier van energieopwekking niet aan en kunnen gaan afsterven. Jouw arts kent deze manier en kan je hierover adviseren.

pdf-downloadDownload de PDF die je aan de arts kunt overhandigen ter informatie.

Gebruik je meerdere medicijnen?

Meestal zijn geneesmiddelen door een arts aangeraden en voorgeschreven. Doordat jouw voedingspatroon in het programma mogelijk drastisch anders wordt, kunnen geneesmiddelen anders gaan reageren.
Wij raden je aan om hierover met jouw arts te gaan praten voordat je met het programma start.
Het programma is er op gericht, dat er weinig glucose wordt gebruikt in de voeding en dat er veel groenten gegeten gaan worden, die het lichaam helpen te ontzuren. Jouw stofwisseling kan hierdoor anders worden en dus ook de uitwerking van de medicijnen. 

pdf-downloadKlik hier voor het PDF formulier voor uw huisarts ter informatie.

 3

Ben je geopereerd aan je darmen, of gal,
of is er kanker in je lever geconstateerd?

JA (meer info)

Daar deze ingrepen behoorlijk invloed hebben op de werking en vertering van je voeding is het belangrijk, dat je met je arts hierover spreekt en dat die je gaat begeleiden.

Klik hier voor het PDF formulier voor uw huisarts 

pdf-download 

Indien je de vragen 1 t/m 3 met JA beantwoordt, dan kun je eigenlijk niet verder met het programma. Je zult eerst jouw arts moeten raadplegen.
Indien jouw arts heeft gegarandeerd dat hij je zal begeleiden, dan kun je deelnemen aan het programma.
Het staat je ook vrij om het programma op eigen initiatief te gaan volgen. Bijvoorbeeld omdat je vindt dat je voldoende kennis in huis hebt.
Geeft dit s.v.p. even aan bij de aanschaf van een programma