Het programma Voeding Tegen Kanker is een speciaal ontwikkeld programma** met elke dag een persoonlijke TIP en een gevarieerd menu, waardoor je leert hoe je het immuunsysteem versterkt en:

omgaat met voeding bij kanker,
suikerarme recepten bereidt,
je gewoon uit eten kunt gaan,
welke voeding goed voor je is.

Interview met Wim van der Meer over Voeding tegen Kanker

** Bewezen ketogene voedingsmethode. En elke week ontvang je een handig boodschappenlijstje.

Gun jij jezelf (minimaal) 3 maanden om nieuwe gewoontes aan te leren?

Meer weten? Referenties

Lezingen over het programma

Of iemand anders
informeren?

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen

Verschil tussen kruiden en specerijen.

Kijk voor de hele lijst op https://articles.mercola.com/herbs-spices.aspx

Als je een maaltijd klaar maakt, is de kans groot, dat je zout en peper pakt om je eten meer smaak te geven. Maar heb je wel eens overwogen om verschillende kruiden of specerijen toe te voegen aan je maaltijd?

Iedereen die van koken houdt kent het belang van een breed sortiment kruiden en specerijen in de keuken. Niet alleen voegen ze kleur toe aan ons eten, maar ze voegen ook er veel smaak en geur aan toe en dat lokt zeker complimenten uit en maakt het eten nog smakelijker. Kruiden en specerijen geven de extra kick aan je maaltijd en zorgt er voor dat je van iedere hap geniet.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?
Meestal denk je dat er niet veel verschil in zit en de woorden worden vaak door elkaar gebruikt. Er zit echter wel degelijk een onderscheid in. Dat komt doordat er verschillende delen van de plant gebruikt worden voor kruiden en specerijen.
Kruiden komen van de bladeren en groene delen van de plant. Voorbeelden zijn basilicum, oregano, rozemarijn, munt en peterselie.
Aan de andere kant komen specerijen van andere delen van de plant, zoals de wortels, stam, bast, zaden en knollen.. Zij worden gedroogd en dan vermalen.

Kruiden en specerijen zitten werkelijk boordevol voedingsstoffen.
Wist je, dat iedere keer als je de kruiden of specerijen toepast je letterlijk je voedingswaarde verhoogd, of zelfs verdrievoudigt. Dit komt omdat deze geneeskrachtige kruiden en specerijen boordevol zeer krachtige antioxidanten zitten. In vergelijking in grammen bezitten bijvoorbeeld oregano ten opzichte van ander fruit of groenten veel meer van die goede antioxidanten.
Veel studies hebben aangetoond, dat de potentiële gezondheidskracht van kruiden en specerijen bijdragen in het bestrijden van veel ziekten. Ze worden ook ingezet als hulpmiddelen om ontstekingen tegen te gaan en helpen soms ook om wat gewicht te verliezen. Ze hebben zelf een lage calorie waarde en zijn relatief goedkoop, omdat je ze vaak zelfs thuis kunt kweken.

Kijk voor de hele lijst op https://articles.mercola.com/herbs-spices.aspx (Engels)

Interview met Wim van der Meer, Over Voeding tegen Kanker

met Patricia Mensink

Andere gerelateerde artikelen:

Budwig papje

Budwig Protocol Het Budwig protocol is ontwikkeld door Johanna Budwig, een zeer vooraanstaande wetenschapper in haar tijd in het onderzoek van...

Lees meer