Het programma Voeding Tegen Kanker is een speciaal ontwikkeld programma** met elke dag een persoonlijke TIP en een gevarieerd menu, waardoor je leert hoe je het immuunsysteem versterkt en:

omgaat met voeding bij kanker,
suikerarme recepten bereidt,
je gewoon uit eten kunt gaan,
welke voeding goed voor je is.

Interview met Wim van der Meer over Voeding tegen Kanker

** Bewezen ketogene voedingsmethode. En elke week ontvang je een handig boodschappenlijstje.

Gun jij jezelf (minimaal) 3 maanden om nieuwe gewoontes aan te leren?

Meer weten? Referenties

Lezingen over het programma

Of iemand anders
informeren?

10 vragen stellen voordat je bestraling tegen kanker accepteert.

Bestraling bij kanker wordt gedaan door middel van röntgenstralen met de intentie om kankercellen te doden. Maar bestraling staat gelijk aan het beschadigen van je DNA. 
By Elyn Jacobs The Truth about cancer

Bestraling werkt door de genen in het DNA te beschadigen. De genen controleren hoe een cel groeit en hoe hij zich deelt. Als de genen worden beschadigd van kankercellen door bestraling kunnen die zich niet langer meer delen. Daarna zullen de cellen doodgaan. Dit betekent dat bestraling gebruikt kan worden om kankercellen te doden en de tumoren kunnen laten verschrompelen, althans, dat was de theorie tot nu toe.

Radiologen weten dat DNA schade een van de neveneffecten is van bestraling. Als zoiets als dat wordt gedumpt in je DNA (of zelfs meer) zal het zeker leiden tot schade.

 

Wat wordt er zoal beschadigd door bestraling bij kanker behandelingen.

Bestraling bij kankertherapie veroorzaakt zenuwbeschadigingen wat resulteert in gevoelloosheid en pijn. Bestraling bij de nek en het hoofd kan de klieren beschadigen en keel en mondklachten veroorzaken. Bestraling van de maag of buik kan de darmen beschadigen. Bestraling minimaliseert de mogelijkheid om reconstructie operaties uit te voeren bij borstkanker en kan behoorlijk schade aanbrengen aan het hart, longen en andere organen die daar dicht bij liggen. Het veroorzaakt ook het opnieuw ontstaan van kanker.
 Radiologen geloven dat deze neven effecten in het niets vallen in vergelijking tot de voordelen van bestraling als kanker behandeling.
Ze hebben het echter mis, de hele theorie was al verkeerd.
Bestraling veroorzaakt opnieuw kanker.
Terwijl in het verleden de onderzoekers dachten dat bestraling daadwerkelijk kanker kon doden, ontdekken de huidige onderzoekers dat deze behandeling nieuwe kanker veroorzaakt.

Een recente studie die door het UCLA Johnson Comprehensive Centre toonde aan, dat bestraling leidt tot nieuwe borstkankercellen  en dus tumoren. Plus dat uitzaaiingen in behandelde borstkankercellen tot 30% waarschijnlijk zal zijn. Bestraling veroorzaakt feitelijk de uitzaaiingen in kankercellen in plaats van ze te doden en het staat de kankercellen toe om zeer krachtig terug te komen.

De onderzoekers ontdekten dat bestraling de kankercellen vervormt naar behandeling resistente kanker stamcellen, zelfs als de bestraling inderdaad een aantal kankercellen in een tumor doodt. Terwijl bestraling blijkbaar kankercellen kunnen behandelen en de tumoren kunnen laten slinken, is het slechts maar voor een korte duur voordat de tumor met alle hevigheid weer terugkomt.  

Ander onderzoek heeft aangetoond dat kanker stamcellen bij het falen van deze behandelwijze een rol spelen. In feite gaat deze behandelingswijze terug naar 1910 waar er nog niets bekend was over kanker stamcellen.
Net als bij chemotherapie hebben talloze wetenschappers ondervonden, dat bestraling niet alle kankercellen in een tumor doden. De stamcellen blijven in takt. En de bestraling zorgt er ook voor dat normale kankercellen zich gaan veranderen in kanker stamcellen. Hierdoor worden er kankercellen aangemaakt, die resistant zijn voor behandeling en die doorgaan om meer tumoren te ontwikkelen.

Wanneer draagt bestraling bij kanker wel bij?
Bestraling is kan nuttig zijn bij paliatieve zorg. Bijvoorbeeld om de controle te houden over pijn en andere symptomen die bijdragen aan een redelijke hoeveelheid kwaliteit van leven. Maar de theorie, dat bestraling bijdraagt aan genezing is al lang achterhaald.

Naast de duidelijke vragen, zoals beschadigt bestraling de omliggende organen? (ja, dat doet het), of zal ik vermoeidheid gaan ervaren? (waarschijnlijk wel) en beschadigd het mijn lymfestelsel? (Dat doet het) Zijn er nog veel meer vragen die je moet stellen aan je behandelaar voordat je een behandeling accepteert.

10 vragen die je moet stellen aan je oncoloog voordat je een kankerbehandelplan accepteert.

Voordat je een bestralingsbehandeling gaat inplannen om kanker te behandelen, zijn hier een aantal zeer belangrijke vragen die je moet stellen aan je arts. Deze vragen helpen je om controle over je gezondheid te nemen en om een duidelijk beeld te krijgen over je behandelplan wat je wordt aangeboden.

 

 

  1. Wat is het doel van de bestraling van mijn kanker. Is dit genezend of een korte termijn oplossing?
  2. Wat gaat die behandeling doen met mijn kanker stamcellen?
  3. Hoe ga je mijn immuunsysteem ondersteunen tijdens die behandeling?
  4. Hoe ga je mijn hart, longen en andere organen beschermen tegen de bestraling?
  5. Hoe gaat deze behandeling de kankeromgeving veranderen: zal het alleen een aantal kankercellen doden en mij kwetsbaar achterlaten met stamcellen de aanleiding zullen geven tot het ontstaan van meer kanker?
  6. Wat is uw standpunt op het nemen van antioxidanten en andere ondersteunende supplementen gedurende de behandeling?
  7. Hoe gaat de bestraling mijn risico op recidieven beïnvloeden, die een veel hogere kans op terugkeer (30%) van de kanker geven dan de 10-15% van de patiënten met stage 1 of 2 die een locale terugkeer kunnen ontwikkelen? Omdat bestraling meer kanker veroorzaakt, waarom zou deze behandeling mij dan voordelen geven.
  8. Welke veranderingen in mijn lifestyle zou ik moeten maken om de uitkomst van de bestralingsbehandeling te verbeteren en mijn lichaam te beschermen gedurende de behandeling.
  9. Kan een CT scan nodig zijn om te bepalen welk gebied er behandeld moet worden. Zal het nodig zijn om meerdere CT scans te maken die op zich ook weer bijdragen in het ontvangen van nog meer straling?
  10. Zou je dezelfde behandeling geven aan de vrouw of je kinderen en zo niet wat zou je dan voor hun doen. Zou je zelf deze behandeling wel doen?

Veel mensen zijn te timide als het er op aan komt de arts vragen te stellen.
Vaak worden de vragen beantwoord met een zekere arrogantie.
Maar meestal komt het door het woord: je hebt kanker.
Hierdoor gaan we handelen uit angst. We staan onder druk van de angst van het denken dat we dood gaan als we de raad van de arts niet opvolgen.
Het is veel makkelijker om zelf kanker helpen te genezen als je een betrokken patiënt bent.

Vindt uit hoe kanker ontstaat en wat de kanker bij jou heeft heeft veroorzaakt en hoe je die kanker kunt stoppen.

Je kent vast wel de uitdrukking: Er bestaat geen stomme vraag.
Er is in deze situatie geen betere tijd geweest om vragen te stellen voordat je een behandeling aanvaardt.

Je gezondheid en je leven staan op het spel.

Interview met Wim van der Meer, Over Voeding tegen Kanker

met Patricia Mensink

Andere gerelateerde artikelen:

Budwig papje

Budwig Protocol Het Budwig protocol is ontwikkeld door Johanna Budwig, een zeer vooraanstaande wetenschapper in haar tijd in het onderzoek van...

Lees meer