Het programma Voeding Tegen Kanker is een speciaal ontwikkeld programma** met elke dag een persoonlijke TIP en een gevarieerd menu, waardoor je leert hoe je het immuunsysteem versterkt en:

omgaat met voeding bij kanker,
suikerarme recepten bereidt,
je gewoon uit eten kunt gaan,
welke voeding goed voor je is.

Interview met Wim van der Meer over Voeding tegen Kanker

** Bewezen ketogene voedingsmethode. En elke week ontvang je een handig boodschappenlijstje.

Gun jij jezelf (minimaal) 3 maanden om nieuwe gewoontes aan te leren?

Meer weten? Referenties

Lezingen over het programma

Of iemand anders
informeren?

Elly

Er is meer dan alleen reguliere hulp. Ik ben blij dat ik het voedingsprogramma tegen kanker ben tegengekomen

In het begin had ik er moeite mee om van alles te bakken/koken vanwege de naweeën van de chemo en de herceptin. Hierdoor was ik zo gesloopt dat ik bijna niets meer kon. Dus heb ik me gefocust op de eenvoudige recepten zoals de smoothies, fruit met yoghurt en wat salade. Na 2 weken zag ik al resultaat, ik kreeg meer energie! En na een maand kon ik veel van de recepten maken. Ook moest ik wennen aan de “zoete” warme recepten, die nam ik dan ook wat minder vaak. Gelukkig kun je ook makkelijk switchen van recept omdat overal de koolhydraten erbij staan, dus weet je wat je binnenkrijgt op een dag.
De apart vermelde kh lijst en zuur/base lijst is dan ook weer handig om zelf je gerechten samen te stellen.
De tips vind ik heel nuttig. Het daagt je ook uit om zelf te onderzoeken wat er bij je past en er is genoeg te vinden via internet, maar dit geeft je een duwtje in de juiste richting.
Het fijne aan dit programma vind ik toch wel dat alles duidelijk wordt uitgelegd en als je het niet snapt en je stelt je vraag krijg je snel antwoord.

Toen ik in 2015 doodziek in het ziekenhuis kwam te liggen omdat de chemo in infuus vorm te zwaar was, kreeg ik daar van een vervangend oncoloog te horen dat als ik zou stoppen met medicatie, mijn kanker in een half jaar tijd helemaal uitgezaaid zou zijn. In juni 2016 ben ik in overleg met mijn eigen oncoloog (tijdelijk) gestopt met medicatie. Dus spannend hoe het in januari na een scan eruit zou zien. Nou ik kreeg mooi nieuws, de tumoren (ik heb er 2 in mijn lever) waren gelijk gebleven, maar er zijn verder geen uitzaaiingen gevonden! En alle orgaanfuncties zijn verbeterd! Maar het fijne vind ik wel dat ik meer energie heb gekregen en inmiddels weet dat er meer is dan alleen reguliere hulp. Ik ben dan ook heel blij dat ik het voedingsprogramma tegen kanker ben tegengekomen.  Dank jullie wel voor de nieuwe inzichten.
P.s. Nog meer goed nieuws, de slechte cholesterol is verlaagd en de goede verhoogd, totaal waarde verlaagd van 5,7 (juli 2016) naar 4,6 nu.

Hartelijke groet Elly

Interview met Wim van der Meer, Over Voeding tegen Kanker

met Patricia Mensink

Andere gerelateerde artikelen:

Renate

Maandag 3 oktober 2022 die dag vergeet ik nooit meer. Diagnose borstkanker!! Allerlei onderzoeken en gesprekken verder heb ik besloten te beginnen...

Lees meer

Jurrina

Wat leer ik een hoop. Ik eet heel gezond maar deze kijk en benadering op voeding en water  is totaal anders en mega interessant. Zo heb ik altijd...

Lees meer

Ron Doolaar

In december 2022 werd er bij mij maagkanker geconstateerd die de doorgang naar de darm grotendeels afsloot. Vloeibaar voedsel ging nog wel....

Lees meer